Spaghetti med fänkål och kräftor

  • Tillagning

Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtarna.

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Spaghetti
  • 1 fänkål
  • 1/2 röd chili hackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk kräftstjärtar (170g, avrunnen vikt)
  • 1 citron rivet skal
  • 1 msk citron pressad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ansa och strimla fänkålen fint, även stjälkarna, spara ”fänkålsdillen”.

Fräs fänkålen tillsammans med chili och vitlök i ett par minuter.

Tillsätt vin och koka så fänkålen blir mjuk i ytterligare ett par minuter, salta och peppra.

Koka spaghettin al dente, alltså med bibehållet tuggmotstånd, låt rinna av i ett dukslag.

Blanda pastan med fänkålen, saften och skalet från citronen och lite extra olivolja.

Hacka fänkålsdillen och blanda i den tillsammans med kräftstjärtarna före servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Spaghetti med fänkål och kräftor"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.