Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

  • Tillagning

Sältan från halloumin och sötman från de ugnsrostade grönsakerna gör detta till ett gott tillbehör till kött eller fågel, men god och mättande också som egen, vegetarisk rätt.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värma ugnen till 175 grader.

Skala och skär rotfrukterna i stavar och rödlöken i klyftor.

Lägg i en form eller långpanna, ringla över olivolja.

Sätt in i ugnen i 35-40 minuter, rör ett par gånger under tiden.

Lägg på timjanskvistarna de sista 5 minuterna, salta och peppra.

Tärna och stek halloumin gyllenbrun på medelvärma i lite olivolja.

Fördela halloumin över de nyrostade rotfrukterna före servering.

Bjud som egen rätt eller som tillbehör till stekt eller grillad kyckling, fläsk eller fisk.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rotfrukter i ugn med stekt halloumi"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.