Rostad potatis med soltorkade tomater och sardeller

  • Tillagning

Att rosta potatis i ugn är lika gott som enkelt. Blanda potatisen med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225°C.

Vänd potatisarna i olivolja i en ugnssäker form eller på plåt.

Salta och peppra.

Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 25 minuter.

Vispa ihop vinäger och olja till vinägretten i en skål.

Rör i resterande ingredienser och smaksätt med salt och peppar.

Häll vinägretten över den rostade potatisen och servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Rostad potatis med soltorkade tomater och sardeller"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.