Parmesangratinerade svartrötter

  • Tillagning

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala svartrötterna med en vanlig potatisskalare.

Gnid dem med citron så de inte blir mörka.

Skär dem i decimeterlånga bitar. Lägg dem i en kastrull och pressa i resten av citronsaften, lägg i den ena halvan.

Täck med lättsaltat vatten och koka sakta i 10-12 minuter så svartrötterna blir mjuka.

Häll bort vattnet, låt svalna.

Strimla bitarna i tunnare strimlor och blanda dem med olivolja och lägg i en ugnsfast form.

Sätt ugnen på grill.

Strö över riven parmesanost och sätt in i ugnen i ca 10 minuter till allt fått fin färg.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Parmesangratinerade svartrötter"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.