Paella med kyckling och skaldjur

  • Tillagningstid

En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 350 g fryst skaldjursmix
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 dl Zeta Olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhad
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 paket saffran, 0,5g
  • 4 dl Paellaris eller
  • Carnaroliris
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater, á 400 g eller
  • 1 ask körsbärstomater, à 250 g
  • 6 dl kokande vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 400 g räkor, oskalade
  • 2 dl frysta gröna ärtor eller
  • 150 g frysta haricots verts
  • 1 citron till servering
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Tina skaldjuren och låt rinna av i ett durkslag.

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar och bryn i olivolja i en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter.

Krydda med salt och peppar.

Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran.

Fräs ytterligare 3 minuter.

Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond.

Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra 20 minuter under lock tills riset är genomkokt.

Vänd ner skaldjursmixen i paellan.

Lägg räkor och ärtor på toppen och lägg på locket.

Låt stå i 3 minuter och låt räkor och ärtor bli varma.

Servera med citronklyftor.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.