
Paella med kyckling och skaldjur
En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.
Tillagningstid
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- 350 g fryst skaldjursmix
- 400 g kycklinglårfilé
- 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 1 gul lök, finhackad
- 1 röd paprika, tärnad
- 2 vitlöksklyftor, finhad
- ½ msk paprikapulver
- 1 paket saffran, 0,5g
- 4 dl Paellaris eller
- Carnaroliris
- 1 burk Zeta Körsbärstomater , á 400 g eller
- 1 ask körsbärstomater, à 250 g
- 6 dl kokande vatten
- 3 msk kycklingfond
- 400 g räkor, oskalade
- 2 dl frysta gröna ärtor eller
- 150 g frysta haricots verts
- 1 citron till servering
- Tips För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.