Recept från Zeta. Paella_kyckling_skaldjur

Paella med kyckling och skaldjur

En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 350 g fryst skaldjursmix
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhad
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 paket saffran, 0,5g
  • 4 dl Paellaris eller
  • Zeta Carnaroliris Casa Di Luca

    Zeta Carnaroliris Casa Di Luca

    Läs mer
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater

    Zeta Körsbärstomater

    Läs mer
    , á 400 g eller
  • 1 ask körsbärstomater, à 250 g
  • 6 dl kokande vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 400 g räkor, oskalade
  • 2 dl frysta gröna ärtor eller
  • 150 g frysta haricots verts
  • 1 citron till servering
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Tina skaldjuren och låt rinna av i ett durkslag.

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar och bryn i olivolja i en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter.

Krydda med salt och peppar.

Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran.

Fräs ytterligare 3 minuter.

Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond.

Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra 20 minuter under lock tills riset är genomkokt.

Vänd ner skaldjursmixen i paellan.

Lägg räkor och ärtor på toppen och lägg på locket.

Låt stå i 3 minuter och låt räkor och ärtor bli varma.

Servera med citronklyftor.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.