Paella med kyckling och skaldjur

RÖSTA PÅ RECEPTET (83)

(83)
30min

En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
fryst skaldjursmix
400 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1
gul lök, finhackad
1
röd paprika, tärnad
2
vitlöksklyftor, finhad
½ msk
paprikapulver
1 paket
saffran, 0,5g
4 dl
Paellaris eller
Carnaroliris
1
burk Körsbärstomater, á 400 g eller
1 ask
körsbärstomater, à 250 g
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
400 g
räkor, oskalade
2 dl
frysta gröna ärtor eller
150 g
frysta haricots verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.