Paella med kyckling och skaldjur

RÖSTA PÅ RECEPTET (94)

(94)

Vad tycker du?

30min 18 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
fryst skaldjursmix
400 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1
gul lök, finhackad
1
röd paprika, tärnad
2
vitlöksklyftor, finhad
½ msk
paprikapulver
1 frp
saffran, 0,5g
4 dl
Carnaroliris
1 frp
Zeta Körsbärstomater
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
400 g
räkor, oskalade
2 dl
frysta gröna ärtor eller
150 g
frysta haricots verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (94)

(94)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco