Paella med kyckling och skaldjur

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tycker du?

30min 18 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

En krämig paella med klassiska smaker. Använd gärna ett rökigt paprikapulver för bästa smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
350 g
fryst skaldjursmix
400 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1
gul lök, finhackad
1
röd paprika, tärnad
2
vitlöksklyftor, finhad
½ msk
paprikapulver
1 frp
saffran, 0,5g
4 dl
Carnaroliris
1 frp
Zeta Körsbärstomater
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
400 g
räkor, oskalade
2 dl
frysta gröna ärtor eller
150 g
frysta haricots verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis