Mezze Maniche med getost och tomater

  • Stek tomaterna i ugnen
  • Tillaga pasta med tillbehör

Toppa en riktigt god pasta med getost och söta tomater.

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg plommontomaterna i en ugnsfast form och strö över timjan.

Ringla på olivolja, salta, peppra och rosta i ugnen på 125 grader cirka 1 timme.

Fräs fänkål och lök i en rymlig stekpanna i oljan från de soltorkade tomaterna.

Stek så att allt tar lite färg och blir glasigt och genomskinligt.

Salta, peppra, slå på buljongen och låt allt sjuda i några minuter.

Vänd ner körsbärstomaterna (eller de strimlade soltorkade) i stekpannan.

Ställ åt sidan och låt det dra.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Slå den nykokta pastan över grönsakerna.

Smula getosten över och lägg på de rostade tomaterna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.