Matig kikärtssoppa med spenat

  • Tillagning

Kikärtssoppa serverad med krutonger och ringlad olivolja mättar fint.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (14)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs kikärter, lök, vitlök, chili och morot i olivolja någon minut utan att det tar färg.

Häll på vitt vin och låt koka upp.

Lägg i buljongtärning, rosmarin och vatten.

Låt sjuda ca 25 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg i spenat och låt sjuda ytterligare några minuter.

Servera med krutonger och lite extra olivolja att ringla i soppan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Matig kikärtssoppa med spenat"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.