Marinad med tomat, vitlök och chili

RÖSTA PÅ RECEPTET (61)

(61)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 7 ingredienser

Marinad med tomat, vitlök och chili passar till att marinera både kött och kyckling.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 ½ msk
1
finriven eller pressad vitlöksklyfta
1 msk
farinsocker
1 msk
japansk soja
1 tsk
chiliflakes

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (61)

(61)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Marianne

Jag blandade i lite hackad röd chili också och lite mer olivolja, salt och vitpeppar. Det blev supergott. Hett men inte för hett! Lade stora räkor och andra skaldjur i marinaden i några timmar. Sen wokade jag dem försiktigt och blandade med Tagliatelle.

Anna Mellberg

Hej Marianne! Roligt att höra! Vi blir så glada att få ta del av dina tips. Vi vet att många läser kommentarerna under recepten, så du inspirerar flera genom att ta dig tid att höra av dig. Vi är så glada och tacksamma. Hälsningar Anna på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...