Italienska minipizzor med prosciutto crudo

  • Tillagning

Hembakta minipizzor med smak av mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, honung och salt och rör om tills jästen löst sig.

Blanda i vetemjölet lite i taget men spara ungefär 1/2 deciliter till utbakningen.

Knåda ihop till en smidig deg, gärna med degkrokarna på en elvisp. Låt degen jäsa under en bakduk i ungefär 30 minuter.

Hacka löken fint och stek den mjuk och genomskinlig i olivolja.

Häll på tomater, krydda med socker, salt och oregano och rör om ordentligt. Låt såsen puttra i cirka 20 minuter.

Skölj linserna i kallt vatten och blanda ner dem i tomatsåsen.

Låt såsen puttra i ytterligare 5 minuter. Ställ av och låt den svalna.

Sätt ugnen på 225 grader.

Vält upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 8-10 delar.

Kavla ut varje del till en liten pizzabotten.

Lägg pizzorna på bakpappersklädda plåtar.

Lägg på en klick tomatsås på varje pizza och bred ut den men lämna cirka 1 – 2 centimeter deg runt om kanten.

Riv mozzarella på rivjärn eller skär den tunt och lägg ut över tomatsåsen.

Grädda pizzorna, en plåt i taget i cirka 10 minuter.

Dekorera de färdiga pizzorna med prosciutto och ruccola.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Italienska minipizzor med prosciutto crudo"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.