Italiensk Millefoglie med mascarpone, citron och jordgubbar

  • Tillagning
  • I kylen

Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk Matilde Vicenzi Pasta Sfoglia
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver eller
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 burkar Zeta Mascarpone (á 250 g)
  • 1/2 citron rivet skal
  • 150 g lemoncurd
  • 300 g jordgubbar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggvitorna till ett fast skum.

Vispa äggulorna poröst tillsammans med socker och vanilj.

Vispa i mascarponen i äggulesmeten, vänd därefter i äggvitorna.

Ställ kallt i minst 45 minuter så att smeten ”sätter sig”.

Montera ihop tårtan ca 1 timme före servering.

Bred lemoncurd på den första tårtbottnen.

Spritsa på lite mascarponekräm och lägg på den andra tårtbottnen.

Spritsa ett lager mascarponekräm, dela hälften av jordgubbarna i fjärdedelar och fördela.

Lägg på den sista tårtbottnen, spritsa resten av mascarponekrämen och garnera med halverade jordgubbar.

Avsluta med att riva över citronskal.

Låt stå i kylskåp fram till servering.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Du kan förbereda smeten flera timmar i förväg eller redan dagen innan.

Skriv en kommentar till "Italiensk Millefoglie med mascarpone, citron och jordgubbar"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.