Italiensk Millefoglie

RÖSTA PÅ RECEPTET (37)

(37)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 15min 10 ingredienser

Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 fpk
Matilde Vicenzi Pasta Sfoglia eller varva en marängbotten och två tårtbottnar
2
äggvitor
2
äggulor
1/2 dl
strösocker
1 krm
vaniljpulver eller
1 tsk
vaniljsocker
2 burkar
Mascarpone (á 250 g)
1/2
citron rivet skal
150 g
lemoncurd
300 g
jordgubbar

Gör så här

Tips!

Du kan förbereda smeten flera timmar i förväg eller redan dagen innan.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (37)

(37)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...