Grön, vit och röd soppa med matvete, tomat och bönor

  • Tillagning

Italienska färger och smaker i en soppa på bönor, vitt vin, rosmarin och tomat.

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skölj matvetet och låt rinna av i en sil.

Gör samma sak separat med de blandade bönorna.

Koka upp vatten med buljong, salt och matvete i 1–5 minuter.

Stek under tiden finhackad vitlök i lite olivolja tills den börjar ta färg.

Strö mot slutet i rosmarin.

Tillsätt vin och koka 1–2 minuter.

Blanda ner vinet och vitlöken i buljongen med matvetet.

Tillsätt bönorna och tomaterna och hetta upp alltsammans innan soppan serveras i varma skålar eller tallrikar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Tomaterna blir bäst om de är djupt röda, doppas i kokande vatten 5–10 sekunder och kyls i rinnande kallt vatten innan de flås.

Skriv en kommentar till "Grön, vit och röd soppa med matvete, tomat och bönor"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.