Soppa med matvete, tomat och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 10 ingredienser

Italienska färger och smaker i en soppa på bönor, vitt vin, rosmarin och tomat.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 fpk
410 g Zeta Bönor Matvete Durum
3 dl
vatten
2-3 msk
grönsaksbuljong utan glutamat
1/2 tsk
salt
2
vitlöksklyftor skalade och finhackade
1 msk
3 1/2 dl
torrt vitt vin
1 tsk
rosmarin
12
cocktailtomater halverade och flådda

Gör så här

Tips!

Tomaterna blir bäst om de är djupt röda, doppas i kokande vatten 5–10 sekunder och kyls i rinnande kallt vatten innan de flås.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...