Soppa med matvete, tomat och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Italienska färger och smaker i en soppa på bönor, vitt vin, rosmarin och tomat.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 fpk
410 g Zeta Bönor Matvete Durum
3 dl
vatten
2-3 msk
grönsaksbuljong utan glutamat
1/2 tsk
salt
2
vitlöksklyftor skalade och finhackade
1 msk
3 1/2 dl
torrt vitt vin
1 tsk
rosmarin
12
cocktailtomater halverade och flådda

Gör så här

Tips!

Tomaterna blir bäst om de är djupt röda, doppas i kokande vatten 5–10 sekunder och kyls i rinnande kallt vatten innan de flås.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)
Tack!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor