Soppa med matvete, tomat och bönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Italienska färger och smaker i en soppa på bönor, vitt vin, rosmarin och tomat.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 fpk
410 g Zeta Bönor Matvete Durum
3 dl
vatten
2-3 msk
grönsaksbuljong utan glutamat
1/2 tsk
salt
2
vitlöksklyftor skalade och finhackade
1 msk
3 1/2 dl
torrt vitt vin
1 tsk
rosmarin
12
cocktailtomater halverade och flådda

Gör så här

Tips!

Tomaterna blir bäst om de är djupt röda, doppas i kokande vatten 5–10 sekunder och kyls i rinnande kallt vatten innan de flås.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)
Tack!

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.