Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

  • Tillagning

Vegetarisk rätt på grillade grönsaker med en vitlöksvinägrett. Gott också som tillbehör på grillbufféen.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skiva auberginen i ca ½ cm tjocka skivor.

Lägg på plåt eller fat och strö över lite salt och låt stå 30 minuter.

Skiva resten av grönsakerna, pensla med lite olivolja och grilla dem på båda sidor.

Torka av aubergineskivorna, pensla med olivolja och grilla även dem på båda sidor.

Blanda vitlöken med olja och vinäger.

Smaka av med salt och peppar.

Häll vinägretten över grönsakerna tillsammans med persiljan. Blanda och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.