Fylld ugnsrostad kyckling

  • Kycklingen i ugn
  • Fänkål i ugn

Helgrillad kyckling i ugn med kronärtsskockor och soltorkade tomater

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda tapenade, kronärtskockor, tomater och vitlök, smaka av med salt och peppar.

Gnid in kycklingen med 4 msk olja, salta och peppra väl.

Fyll kycklingen med blandningen och bind ihop lårbenen med ugnssnöre.

Lägg fänkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, citron, salta och peppra.

Ugnsbaka kycklingen och ställ in fänkålen mot slutet.

Kycklingen tar ca 1-1 ½ timme, innertemp. 67 grader vid bröstbenet.

Fänkålen tar 10-20 min, de ska vara helt mjuka.

Låt kycklingen vila 10 min före servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "Fylld ugnsrostad kyckling"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.