Fernandos pasta med blåmusslor

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

Nykokt pasta med blåmusslor kokade i vitt vin med vitlök och citron. Italienskt traditionellt recept som Fernando Di Lucas mamma bjöd på med nyfångade blåmusslor som Fernando fick dyka efter hemma i Fano på 1950-talet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
färska blåmusslor
2
vitlöksklyftor hackade
2 dl
vitt vin
1/2
citron pressad
400 g
Zeta Casa Di Luca Fettucine
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Knepet att få till en få till en riktigt god musselpasta handlar lika mycket om fräscha råvaror som att sitta länge och umgås kring maten med nära och kära.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...