Vegetarisk carbonara med zucchini

RÖSTA PÅ RECEPTET (223)

(223)

Vad tycker du?

35min 9 ingredienser

Vegetarisk pasta carbonara med zucchini och parmesan. Enkel och snabblagad vardagspasta som är en italiensk klassiker och förekommer minst en gång i veckan på matbordet hos varje familj i Italien.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Pasta Tortiglinoi Casa Di Luca
1
zucchini, skuren i bitar
2
vitlöksklyftor, finrivna
4
äggulor
1/2 dl
pastavatten
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (223)

(223)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Ellinor

Om pastan ska vara vego får ni rekommendera en annan ost utan löpe. Animalisk löpe är gjort på kalvmage och är därmed inte vegetariskt. Gör om gör rätt!

Sophie Berlin

Hej Ellinor,
Det är en korrekt att Parmigiano Reggiano innehåller animaliskt löpe men det är ytterst lite i en stor batch ostmassa. Vi ska absolut tänka på det framöver då vi skriver ut vegetariskt i recepturer.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar