Vegetarisk carbonara med zucchini

RÖSTA PÅ RECEPTET (223)

(223)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

35min 9 ingredienser

Vegetarisk pasta carbonara med zucchini och parmesan. Enkel och snabblagad vardagspasta som är en italiensk klassiker och förekommer minst en gång i veckan på matbordet hos varje familj i Italien.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Pasta Tortiglinoi Casa Di Luca
1
zucchini, skuren i bitar
2
vitlöksklyftor, finrivna
4
äggulor
1/2 dl
pastavatten
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (223)

(223)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Ellinor

Om pastan ska vara vego får ni rekommendera en annan ost utan löpe. Animalisk löpe är gjort på kalvmage och är därmed inte vegetariskt. Gör om gör rätt!

Sophie Berlin

Hej Ellinor,
Det är en korrekt att Parmigiano Reggiano innehåller animaliskt löpe men det är ytterst lite i en stor batch ostmassa. Vi ska absolut tänka på det framöver då vi skriver ut vegetariskt i recepturer.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco