Recept från Zeta: Ugnsbakad rödlök toppad med tapenade

Ugnsbakad rödlök toppad med tapenade

Ugnsbakad rödlök blir mild och passar fint med tapenade. Passar till grillat kött, fisk och kyckling.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skala och dela rödlök på mitten.

Skär av botten rakt, så att de står stadigt.

Placera löken i en oljad eldfast form.

Pensla över Zeta olivolja.

Baka i mitten av ugnen, i 225° ungefär 25 minuter.

Ta ut fatet och klicka över Tapenade eller Pesto.

Baka sedan i ytterligare ca 15 minuter.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Gott till grillat kött, fisk, kyckling, på en buffé eller som förrätt på rucolabädd med god olivolja, t. ex. Zeta Casa Di Luca.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.