Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 skivor lantbröd i tärningar
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 röd lök hackad
  • 1 stor vitlöksklyfta hackad
  • ca 15 färska salviablad eller 1 1/2 tsk torkad
  • 2 burkar Zeta Cannellinibönor

    Zeta Cannellinibönor

    Läs mer
    med sitt spad
  • 1 tsk Ardita Tomatpuré
  • 3 1/2-4 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225°.

Rosta brödtärningarna i 8 minuter.

Vänd efter halva tiden.

Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salviabladen.

Fräs på svag värme utan att löken tar färg.

Lägg i bönorna, tomatpurén och buljongen.

Sjud på svag värme.

Smaka av med salt och peppar.

Ta ut lite av bönorna och kör resten med handmixer eller i matberedare till en krämig soppa.

Servera med brödtärningarna, de hela bönorna och lite hyvlad parmesanost.

Ringla gärna en god olivolja över.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.