Spaghetti med vitlök och chili

RÖSTA PÅ RECEPTET (236)

(236)

RÖSTA PÅ RECEPTET (236)

(236)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti aglio e olio. En klassisk italiensk pasta där du själv bestämmer styrkan.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
salt till spaghetti-koket
10-12
vitlöksklyftor skivade
1-2
röd chili eller
2 tsk
sambal oelek
svartpeppar
eventuellt Parmigiano Reggiano 14 mån till servering

Gör så här

Tips!

Servera gärna på klassiskt vis med massor av finklippt persilja över pastan. Variera kryddningen genom att prova olika olivoljor, allt från mild Zeta Classico till vår Intenso, som har en utpräglat intensiv smak. För maximal fruktighet – ringla över vår Novello direkt ur flaskan i serveringsögonblicket.
Obs! Rätten är ganska stark.

1 kommentar

RÖSTA PÅ RECEPTET (236)

(236)
Tack!

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.