Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • salt till spaghettikoket
  • 2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 10-12 vitlöksklyftor, skivade
  • 1-2 röd chili, skivad
  • svartpeppar, till servering
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm olivoljan i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull.

Lägg i den skivade vitlöken och chilifrukten (om du valt sambal oelek så tillsätts den när oljan värms upp igen) och fräs tills de börjar ta färg.

Ta upp vitlöken och chilifrukten så de inte bränns i den varma oljan.

Koka spaghettin.

Värm olivoljan igen och häll den över spaghettin.

Blanda ner den stekta vitlöken och chilifrukten.

Servera genast och ha en svartpepparkvarn inom räckhåll samt om du vill riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Servera gärna på klassiskt vis med massor av finklippt persilja över pastan.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.