Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsås
  • 1/2 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fpk 400 g tomater
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk  basilika plockade blad, hackade
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Stek skaldjuren snabbt i olivolja på hög värme tillsammans med vitlöken.

Krydda med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta, tomatsås och toppa med rucola.

Ringla över lite extra olivolja.

Tomatsås:
Stek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg.

Klipp tomaterna i bitar med en sax direkt ner i burken.

Häll på vitt vin, vatten och tomater, låt koka 10–15 minuter.

Smaka av med salt, en nypa socker, peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.