Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsås
  • 1/2 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fpk 400 g tomater
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk  basilika plockade blad, hackade
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Stek skaldjuren snabbt i olivolja på hög värme tillsammans med vitlöken.

Krydda med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta, tomatsås och toppa med rucola.

Ringla över lite extra olivolja.

Tomatsås:
Stek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg.

Klipp tomaterna i bitar med en sax direkt ner i burken.

Häll på vitt vin, vatten och tomater, låt koka 10–15 minuter.

Smaka av med salt, en nypa socker, peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.