Skaldjurspasta med tomat och rucola

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

Lyxig skaldjurspasta med räkor och pilgrimsmusslor. Serveras tillsammans med en härlig tomatsås och färsk rucola. Utmärkt pastarätt till fest.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 påse
ruccola
200 g
pilgrimsmusslor
150 g
räkor, skalade
salt
svartpeppar
Tomatsås
1/2
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor tunt skivade
1 dl
vatten
1 frp
krossade tomater
1 kvist
timjan
salt
svartpeppar
1/2 kruka
färsk basilika, hackade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Gustaf

när ska timjan och basilika i?
Och det är lite svårt att klippa krossade tomater….

Anna Mellberg

Hej Gustaf! Du har så rätt, vi har uppdaterat detta recept nu. Nu ska det stämma, hälsar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco