Semifreddo med citronsmak

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

Vad tycker du?

6tim 30min 8 ingredienser

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex, den är fryst som glass. Frisk och syrlig semifreddo smaksatt med friska citrussmaker.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Semifreddo
1
citron, skal och saft
4 msk
strösocker 2 + 2 msk
3/4 dl
limoncello
3
ägg
1 dl
strösocker
1 dl
lemoncurd
1 frp
savoiardikex, Vicenzi
Citronsirap
1 dl
strösocker
1 dl
vatten
1
citron, skal
1
kvist rosmarin eller timjan

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Briht Ekström

Undrar lite över lemoncurden som är fast, och ska ner i fluffigt vispad äggvita etc?!
Lite knepigt! Skulle man kunna tänka sig smälta den lite och låta den svalna och sen ha i den
eller blir det för löst det är frågan? Nu blir det klumpar som är svåra att få bukt med.

Anna Mellberg

Hej! Vi har inte provat att värma lemoncurd, däremot har en kollega vispat upp den innan den blandades ner i äggvitan. Då fick den curden smidigare konsistens. Lycka till i köket hälsar vännerna på Zeta

tessa nordlund

Hej, det går att försiktigt värma upp curden. Den innehåller smör som gör att den blir lösare när den blir ljummen. Men var försiktig. Lägg den tex i vattenbad med hett vatten i 10 minuter. Rör lite då och då.
Lycka till!