Rödbetor med fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (260)

(260)

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

Färska rödbetor är fantastiskt goda! En riktigt somrig sallad med blandade färska örter och fetaost - som kan göras året om.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
små färska rödbetor
några kvistar
färsk timjan
1/2 pkt
Fetaost (75g) i mindre bitar
salt
svartpeppar
blandade örter t ex basilika, rucola och persilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (260)

(260)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Ola

Skala de varma betorna under rinnande kallt vatten, bara dra av skalet med fingrarna. Normalstora rödbetor tar ofta längre än 15 min

Carin

Det står inget om man skall skala rödbetorna och hur länge de skall koka.
Hälsningar från nybörjare

Anna Mellberg

Hej Carin! Koka rödbetorna i ca 15 minuter. Känn efter med potatissticka mot slutet av koktiden, det kan ta kortare eller längre tid att få dem klara beroende på hur stora de är. I receptinstruktionerna står det att du ska skala dem då de fortfarande är varma (men hanterbara förstås). Jag går in och förtydligar det i receptet ytterligare, tack för att du hörde av dig. Lycka till i köket, önskar Anna