Recept från Zeta: Pipette Rigate med köttfärssås toppad med feta

Pasta med köttfärssås och feta

Pasta med italiensk klassisk köttfärssås toppad med smulad feta. En lite mer festlig vardagsrätt.

Tillagning av örter
Tillagning av pasta och köttfärssås

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningen.

Stek nötfärs i olivoljan i en gryta på hög värme tills färsen är genomstekt.

Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.

Stek ytterligare 1 minut.

Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater.

Låt koka upp och lägg i buljongtärningen, vatten och örter och låt helst puttra 1 timme under lock.

Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.

Blanda köttfärssåsen med pastan.

Smula över feta vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.