Recept från Zeta: Pipette Rigate med köttfärssås toppad med feta

Pasta Pipette Rigate med köttfärssås toppad med feta

Italiensk klassisk köttfärssås med smak av feta.

Tillagning av örter
Tillagning av pasta och köttfärssås

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten morot finhackad
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 2 msk Ardita Tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 fpk Zeta Körsbärstomater

    Zeta Körsbärstomater

    Läs mer
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek nötfärs i olivoljan i en gryta på hög värme tills färsen är genomstekt.

Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.

Stek ytterligare 1 minut.

Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater.

Låt koka upp och lägg i buljongtärningen, vatten och örter och låt helst puttra 1 timme under lock.

Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.

Blanda köttfärssåsen med pastan.

Smula över feta vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.