Pasta Penne rigate med lammfärssås, fetaost och oliver

RÖSTA PÅ RECEPTET (50)

(50)

RÖSTA PÅ RECEPTET (50)

(50)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nykokt pasta med en mustig lammfärssås med fetaost, bönor, svarta oliver och kapris. En god och snabblagad pasta.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
lammfärs
½
gul lök, finhackad
3
vitlöksklyftor, skivade
4 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1
kvist rosmarin
1 liten burk
2 msk
Zeta Tapenade Oliver & Kapris, grovhackad
salt
peppar
1 paket
Fetaost, á 150 g bruten i mindre bitar
2 msk
persilja, hackad

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (50)

(50)
Tack!

Jaana Pettersson

Väldig god rätt som jag har gjort under flera år! Problemet är att oliv-kapristapenaden finns inte att få tag på. Brukar då hacka några oliver och kapris själv och blanda i. Varför finns inte den tapenaden att få tag på förresten?

Sophie Berlin

Hej Jaana,
Tyvärr har vi tagit bort kapris-olivtapenaden ur vårt sortiment. Det går dock bra att använda sig av vår tapenade på svarta oliver och tillsätta grovhackad kapris. https://www.zeta.nu/produkter/tapenade-av-svarta-oliver/
Men du har ju redan varit så kreativ och löst problemet med att hacka ner oliver och kapris. Vi är så glada att du gillar och återkommer till receptet!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco