Pasta Penne rigate med lammfärssås, fetaost och oliver

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nykokt pasta med en mustig lammfärssås med fetaost, bönor, svarta oliver och kapris. En god och snabblagad pasta.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
lammfärs
½
gul lök, finhackad
3
vitlöksklyftor, skivade
4 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1
kvist rosmarin
1 liten burk
2 msk
Zeta Tapenade Oliver & Kapris, grovhackad
salt
peppar
1 paket
Fetaost, á 150 g bruten i mindre bitar
2 msk
persilja, hackad

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)
Tack!

Jaana Pettersson

Väldig god rätt som jag har gjort under flera år! Problemet är att oliv-kapristapenaden finns inte att få tag på. Brukar då hacka några oliver och kapris själv och blanda i. Varför finns inte den tapenaden att få tag på förresten?

Sophie Berlin

Hej Jaana,
Tyvärr har vi tagit bort kapris-olivtapenaden ur vårt sortiment. Det går dock bra att använda sig av vår tapenade på svarta oliver och tillsätta grovhackad kapris. https://www.zeta.nu/produkter/tapenade-av-svarta-oliver/
Men du har ju redan varit så kreativ och löst problemet med att hacka ner oliver och kapris. Vi är så glada att du gillar och återkommer till receptet!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor