Paella med musslor och räkor

RÖSTA PÅ RECEPTET (884)

(884)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 18 ingredienser

Vi lovar att vänner och familj kommer imponeras av dina matlagningskunskaper när du bjuder på klassisk paella med kyckling, räkor och blåmusslor i saffransris. Medelhavssmaker när de är som bäst!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar nymalen
1
gul lök finhackad
1
vitlöksklyfta
1
röd paprika hackad
1/2 msk
paprikapulver (gärna rökt paprikapulver))
1 frp
saffran
1 frp
Zeta Körsbärstomater
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
400 g
räkor oskalade
1 nät
blåmusslor
2 dl
frysta ärtor eller
150 g
frysta haricot verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (884)

(884)

Vad tycker du?

32 kommentarer

Kristina

Kan man utesluta saffran i en paella? Jag Är väldigt allergisk mot saffran.

Anna Mellberg

Hej Kristina! Det kan du förstås. Den mustiga smaken ligger ju som grund i rätten och kommer från andra smaksättare. Däremot tappar ju rätten färgen och givetvis smaken från saffran. Jag tror dock att du kommer bli nöjd med den rätt du får när du utesluter saffran- lägg bara kraft på de andra kryddorna- lite i taget, smaka av ofta. Lycka till Önskar vännerna på Zeta.

Lasse

Står ju ingenstans var och när kycklingen ska i!

Erik

Står ju i början

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar.

Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter.

Anna Mellberg

Hej Lasse! Du börjar med att bryna kycklingen och låter den koka med i pannan från början. Följ bara instruktionerna i receptet så kommer det gå bra! Lycka till och glad sommar önskar Anna på Zeta

Anna Engström

Detta receptet är vansinnigt gott! Har gjort paella, utomhus, i min muurikka flera gånger om nu och jag använder alltid detta recept som basrecept. Sen lägger jag till/drar ifrån lite vad jag känner för just för dagen. Havskräftor, eftersom jag bor på västkusten, är tex en given ingrediens i min paella. Alla i min familj och de vänner som fått chansen att smaka, fullkomligt älskar den. Det bästa betyget jag fått var dock från en vän som bott 5 år i Spanien 🇪🇸 och han ansåg min paella vara godare än de han ätit i Spanien 🤤 Det säger ju ganska mkt.

Marcus Stahre

Hejsan Anna !

Lägger du i riset och allt på murikkan och lägger du nåt över eller låter bara allt koka upp på den ??

Anton

Grym recept, bra smaker. Gjorde den vegansk. Hade i 1dl vitt matlagningsvin, 5dl grönsaksbuljong. 5dl Avorioris. Istället för kyckling använde jag quorn bitar. Hade i finhackad celery också. Stekte ihop det med lök, paprika och krossad vitlöksklyfta. Skippa tomaterna helt.

Per Limdal

Gott recept! Skippade kycklingen och hade 1 kg räkor, 12 havskräftor samt 1 kg musslor till 7 personer. 2 saffran.

Katarina

Det blev alldeles för mycket vätska, som inte kokade in. Ska vätskan i burken körsbärstomater tas bort innan?

Emma Olsson

Hej Katarina,
Tack för att du hörde av dig! Nej, tomatsåsen i körsbärstomaterna ska fortfarande vara kvar och användas i receptet. Låter väldigt konstigt, stek gärna riset innan du tillsätter vätska. På så sätt torkar riset och har därför lättare att dra åt sig vätskan.
Hälsningar, Emma

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja