Paella med musslor och räkor

RÖSTA PÅ RECEPTET (790)

(790)

RÖSTA PÅ RECEPTET (790)

(790)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi lovar att vänner och familj kommer imponeras av dina matlagningskunskaper när du bjuder på klassisk paella med kyckling, räkor och blåmusslor i saffransris. Medelhavssmaker när de är som bäst!

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar nymalen
1
gul lök finhackad
1
vitlöksklyfta
1
röd paprika hackad
1/2 msk
paprikapulver (gärna rökt paprikapulver))
1 frp
saffran
1 frp
Zeta Körsbärstomater
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
400 g
räkor oskalade
1 nät
blåmusslor
2 dl
frysta ärtor eller
150 g
frysta haricot verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

23 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (790)

(790)
Tack!

Anna Engström

Detta receptet är vansinnigt gott! Har gjort paella, utomhus, i min muurikka flera gånger om nu och jag använder alltid detta recept som basrecept. Sen lägger jag till/drar ifrån lite vad jag känner för just för dagen. Havskräftor, eftersom jag bor på västkusten, är tex en given ingrediens i min paella. Alla i min familj och de vänner som fått chansen att smaka, fullkomligt älskar den. Det bästa betyget jag fått var dock från en vän som bott 5 år i Spanien 🇪🇸 och han ansåg min paella vara godare än de han ätit i Spanien 🤤 Det säger ju ganska mkt.

Anton

Grym recept, bra smaker. Gjorde den vegansk. Hade i 1dl vitt matlagningsvin, 5dl grönsaksbuljong. 5dl Avorioris. Istället för kyckling använde jag quorn bitar. Hade i finhackad celery också. Stekte ihop det med lök, paprika och krossad vitlöksklyfta. Skippa tomaterna helt.

Per Limdal

Gott recept! Skippade kycklingen och hade 1 kg räkor, 12 havskräftor samt 1 kg musslor till 7 personer. 2 saffran.

Katarina

Det blev alldeles för mycket vätska, som inte kokade in. Ska vätskan i burken körsbärstomater tas bort innan?

Emma Olsson

Hej Katarina,
Tack för att du hörde av dig! Nej, tomatsåsen i körsbärstomaterna ska fortfarande vara kvar och användas i receptet. Låter väldigt konstigt, stek gärna riset innan du tillsätter vätska. På så sätt torkar riset och har därför lättare att dra åt sig vätskan.
Hälsningar, Emma