Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 röd paprika hackad
  • 1/2 msk paprikapulver (gärna rökt paprikapulver))
  • 1 pkt saffran
  • 4 dl paellaris ( ca 350 g)
  • eller Zeta Carnaroliris Casa Di Luca

    Zeta Carnaroliris Casa Di Luca

    Läs mer
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater

    Zeta Körsbärstomater

    Läs mer
    (400 g) eller
  • 1 ask körsbärstomater 250 g
  • 6 dl kokande vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 400 g räkor oskalade
  • 1 nät blåmusslor
  • 2 dl frysta ärtor eller
  • 150 g frysta haricot verts
  • 1 citron till servering
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar.

Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter.

Krydda med salt och svartpeppar.

Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran.

Fräs ytterligare 3 minuter.

Tillsätt ris, tomater, vatten och fond.

Låt koka uppunder lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

Skrubba musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.

Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter.

Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig.

Ta av locket och lägg på räkor och ärtor.

Värm i 3 minuter.

Servera med citronklyftor.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.