Olivoljedipp med örter
Vad tycker du?
Den här olivoljedippen blev, vi på Zetas provkök, serverade i New York på en italiensk restaurang. Personalen berättade att dippen är anledningen till att många av deras gäster blir stammisar. Det kan vi förstå- den är enkel att göra och fantastiskt god! Passar perfekt med ett glas rött vin en höstkväll eller till en immande kall dryck en varm sommardag. Egentligen passar den närsomhelst och gärna i goda vänners sällskap. Bara gör den!
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (28)
(28)Vad tyckte du om receptet?
10 kommentarer
Elisabet Setterlund Alvarsson
Otroligt gott! På fars dag inledde vi måltiden med varmt bröd och den goda dippen! Det receptet kommer jag att ha kvar i huvudet.
Anna Mellberg
Hej Elisabet! Åh så glada vi är att höra detta, alla här på Zetas kontor önskar er många långa måltider tillsammans!
Christina
Jättegott
Ewa Forsberg
Ser så ”smarrigt” ut, ska absolut prova den i morgon lördag
Jag odlar massor av örter och använder i min matlagning och undrar kan jag blanda flera olika örter i dippen eller är det bäst med bara en sort
Anna Mellberg
Hej Ewa! Det går alldeles utmärkt att blanda olika örter. Så kul att du hittat till vår örtiga dipp! Hälsningar från vännerna på Zeta
Agneta Sjöblom
Mums! 😋👍🏻
Charlotte Jonsson
Ser väldigt gott ut, ska prova detta i helgen.
Det står grovriven ost. Funkar det lika bra med finriven ost?
Anna Mellberg
Hej Charlotte! Ja, prova den! Den är vår favorit när det kommer till enkel aperitivo! det fungerar lika bra med finriven ost. Vi önskar dig en riktigt god och härlig helg! Hälsningar vännerna på Zeta
Lovisa
Hej, kan man göra den i förväg o ha i kylen tills man ska servera? Tänkte ha den med lite bröd innan huvudrätt.
Anna Mellberg
Hej Lovisa! Olivolja ändrar konsistens (den stelnar lite) i kyla, så bäst är att inte förvara den i kylskåp. Men det går ju bra att förbereda dippen 30-40 minuter innan servering. Lycka till- dippen är supergod- bra val! Hälsningar Anna på Zeta