Recept från Zeta. Minipizzor_med_sardeller_och_oliver

Minipizzor med sardeller och oliver

Små och söta minipizzor med sardeller och oliver. Perfekta på buffébordet, som tillbehör eller småplock till fördrinken.

Förberedelser
Degen ska jäsa i
Gräddas i ugnen

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med det ljumma vattnet.

Tillsätt olivolja och salt.

Arbeta in mjölet i degvätskan i bunken och knåda till en smidig deg.

Låt jäsa i en timme under handduk i rumstemperatur.

Kavla ut degen och ta ut små pizzor med hjälp av ett glas.

Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg på lite pastasås, ost, sardeller och oliver.

Grädda i ugn på 225°C ca 5 minuter.

Ringla lite olivolja över och garnera med basilika och svartpeppar.

Avsluta med några droppar olivolja på pizzorna.

Goda varma eller kalla.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.