Pasta med svamp, pancetta och mozzarella

Nykokt pasta med svamp, knaperstekt pancetta och krämig mozzarella. Passar utmärkt både till vardag och fest.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara ca 1 dl av pastavattnet.

Stek pancettan i lite olivolja, ganska hårt så den blir gyllenbrun och lite knaprig.

Låt rinna av på ett hushållspapper.
Stek svampen tillsammans med vitlöken i olivoljan, salta och peppra.

Vänd ner den nykokta och avrunna pastan i svampen, tillsätt citronsaften och bryt i mozzarellan. Späd med lite pastavatten, ringla över extra olivolja.
Avsluta med att blanda i gräslöken.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.