Marinad med citron och örter

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tycker du?

1tim 6 ingredienser

Örtmarinad med fräsch smak av citron, vitlök och färska örter. Utmärkt när en ska grilla. Passar till kött, fisk och kyckling.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
citron, finrivet skal
2 msk
färsk rosmarin, finhackad
2 msk
färsk timjan, finhackad
1
stor vitlöksklyfta, finriven eller pressad
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Åsa

Är det bara citronskal eller ska man ta citronsaften också?

Anna Mellberg

Hej Åsa! Enligt originalreceptet så ska det inte vara någon citronsaft, men jag tror att det skulle vara jättegott att tillsätta någon matsked. Hälsningar Anna på Zeta

Johan

Funkar marinaden när man är fler?

Anna Mellberg

Hej Johan! Marinaden är beräknad till ca 600 g kött (fyra portioner). En kollega till oss har sett över receptet och vi har nu ändrat proportionerna något. Ska du marinera mer kött får du ändra mängden marinad efter vikten på köttet. Lycka till önskar vännerna på Zeta