Helstekt fläskkarré

RÖSTA PÅ RECEPTET (558)

(558)

Vad tycker du?

2tim 5 ingredienser

Karrén bryns i stekpanna och steks sedan långsamt färdigt i ugnen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
benfri fläskkarré i bit
havssalt
svartpeppar nymalen
Rapsolja eller

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (558)

(558)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Joakim

Sen om man har en rejäl bit på säg 1,4 kg så kan man med fördel dela den på hälften innan steg 1.
Då har man helt plötsligt två 700 grammare (som går betydligt fortare att laga till). Magi! =)

Åsa

800gram och efter 2 timmar fortfarande blodig! Skivade upp och höjde till 150 grader, 15 min senare ätbart. Ska man ha 800 gram på 130 grader så räkna 2,5-3 timmar i ugnen!

Sophie Berlin

Hej Åsa,
Tack för att du hör av dig. Vi har nu ändrat i receptet.
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Re

Den varnar dig när du ökar portionerna, tiden anpassad för receptet är med en köttbit på 800gram, de vill säga för 4personer och inte 8. Mer kött tar så klart mer tid

Emma Olsson

Hej Alex,
Receptet är framtaget till 4 portioner och ökar man på antalet portioner kan tiden komma att påverkas 🙂
Hälsningar, Emma