Haricots verts med prosciutto

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

Prosciutto crudo tillsammans med fina haricots verts och en dressing med rostad vitlök är både enkelt och gott! Serveras med fördel som ett tillbehör till exempelvis en nygrillad kyckling eller grillad spetskål.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
haricots verts färska, ansade och sköljda
salt
peppar
1 fpk
ca 70 g mangold annan späd sallad
Rostad vitlöksdressing
2
vitlöksklyftor
1 msk
dijonsenap
2
äggulor
1/2 tsk
salt
1 1/2 dl
Surdegskrutonger
3 skivor
surdegsbröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Johanna

Jag gjorde der här receptet igår och det blev mycket uppskattat. Bytte ut skinka mot halloumi för att göra det vegetariskt. En fråga bara, i dressingen står det att det ska vara först 1/2 tsk salt och sedan 3 msk salt. Jag förstår att det är en felskrivning, men vad ska det vara 3 msk av? Jag hade i vatten eftersom dressingen tjockare väldigt.

Anna Mellberg

Hej Johanna! Tack för att du hör av dig till oss. Det här är ett av våra äldsta recept så vi har nu testlagat det och gjort några små förbättringar. Du har helt rätt i att dressingen med fördel späds med lite vatten. Hälsningar från Zetas provkök