Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g mjölig potatis
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 gul lök hackad
  • 1 knippe salvia strimlad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 50 g smör
  • 1-2 dl Zeta Grana Padano 16 mån

    Zeta Grana Padano 16 mån

    Läs mer
    riven
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka potatisen och pressa i potatispress.

Tillsätt ägg och salt till potatisen.

Börja knåda och ha i mjöl efter hand, knåda tills degen är
fast.

Ta ut degen på ett mjölat bakbord och rulla till tunna längder, utan att klämma ihop degen.

Skär små, sneda bitar, utan att trycka till för hårt.

Strö mjöl över bitarna.

Lägg ned gnocchin i saltat kokande vatten, sjud i ca 3 minuter.

När gnocchin flyter upp till ytan är de klara.

Tag upp med hålslev.

Stek lök och salvia i smör.

Tillsätt buljongen och låt koka in i löken.

Slunga den kokta gnocchin i stekpanna tillsammans med salviasmöret.

Servera med riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Köp färdig Rana Gnochi och tillred med salvia!
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.