Recept från Zeta: Fusilli Bucati med bönor och salvia

Fusilli Bucati med bönor och salvia

Pasta med färsk salvia och en härlig blandning av färska och kokta bönor

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400g Zeta Casa Di Luca Fusilli Bucati
  • 4 plommontomater
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 4 msk   Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 dl vitt vin
  • ½ kruka salvia hackade blad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl blandade kokta bönor t ex Zeta Svarta Bönor, Zeta Stora Vita Bönor, Zeta Kidneybönor
  • 1/2 dl färska eller frysta spritärtor
  • ½ dl färska eller frysta bondbönor
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Skär ett kryss upptill på tomaterna med en vass kniv.

Lägg dem i pastavattnet i 10–20 sekunder eller tills skalet börjar rullas upp.

Lyft upp tomaterna och kyl dem i kallt vatten.

Dra av skalet med en kniv, kärna ur och tärna dem.

Fräs vitlöken mjuk i olivolja i en kastrull utan att den får färg.

Tillsätt vin och tomater och låt koka utan lock i 10 minuter.

Smaksätt med salvia, salt och peppar.

Vänd ner tomatsåsen, bönor och ärtor i den nykokta pastan.

Smaka av ytterligare en gång.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.