Fisk- och skaldjurssoppa från Toscana

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tycker du?

45min 18 ingredienser

Toscana är känd för sin enkelhet i köket och till de mest populära fiskgrytorna används inte de lyxigaste skaldjuren utan de som fiskarna behåller själva efter att ha sålt de finare sorterna. Här har vi inspirerats av klassiska toscanska fiskgrytor och anpassat receptet till vårt utbud i svenska butiker. Serveras tillsammans med Pinsa som toppas med italienska oliver och smakrik pecorino.

Se alla recept på Pinsa

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Fisk- och skaldjurssoppa
3
vitlöksklyftor, hackade
2
gula lökar, skivade
1
stjälkselleri, skivad
1
morot, tärnad
1/2 tsk
chiliflakes
5 dl
vatten
2 1/2 msk
hummerfond
2 frp
krossade tomater
1 msk
torkad oregano
400 g
fryst vit fisk, exempelvis Sej eller Allaska Pollok
350 g
fryst skaldjursmix
450 g
frysta tillagade blåmusslor
salt
nymalen svartpeppar
färsk oregano
Pinsa med oliver
1
vitlöksklyfta, pressad
1/2 frp
Zeta oliver
salt
nymalen svartpeppar
färska örter, hackade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar