Recept från Zeta. Fetaostpaj_med_oliver_och_soltorkade_tomater_li

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater, en smakrik paj med kalamataoliver, spenat och fetaost och skal av fullkornsmjöl och olivolja.

Pajskal
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa lätt ihop ägget till pajdegen i en bunke.

Blanda sedan ner mjöl, olivolja, salt och vatten.

Bearbeta degen tills den känns smidig (ibland kan det behövas lite extra vatten).

Tryck ut degen i pajformen (ca 26 cm i diameter).

Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

Stek spenat och pressad vitlök i olivolja i en stekpanna. Salta lätt.

Fördela spenat, smulad fetaost, strimlade soltorkade tomater och oliver jämt i pajskalet.

Vispa ihop vatten och ägg och häll över fyllningen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Strö över strimlad bladpersilja vid servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.