Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (575)

(575)
1tim 5min

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater, en smakrik paj med kalamataoliver, spenat och fetaost och skal av fullkornsmjöl och olivolja.

Ingredienser

bitar
10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pajskal
1 st
ägg
1/2 tsk
salt
1 dl
grahamsmjöl
2 dl
vetemjöl
1 1/2 msk
kallt vatten
Fyllning
ca 70 g
bladspenat
1 st
vitlök
1 krm
salt
1 frp
Fetaost, 150 g
1/2
1 dl
4 st
ägg
1 1/2 dl
vatten
2 1/2 msk
bladpersilja, fint strimlad
2 msk

Gör så här

Kommentera

Nor

Oljan i pajskalet bubblar över och rinner ut i ugnen om man inte har en form med väldigt höga kanter… För övrigt god paj 🙂

Julianna

Jättegod men gjorde lite ändringar. Tillsatte rödlök som fått stekas gyllenebrun. Samt i äggstanningen hade jag gräddmjölk istället för vatten och även riven prästost. Lite onyttigare. Men mycket gott

Hannah Lindoff

Pajskalet är fortfarande…hemskt…tyvärr. Vill så gärna att det ska vara gott och krispigt men resultatet är ett segt skal som är svampigt trots längre tid i ugnen.

Clara

Efter ändringarna i receptet saknas det några steg. Eftersom jag gjort receptet tidigare visste jag bland annat vad ugnen skulle stå på från början men det står inte med för de som gör receptet första gången.

Ulrika

Pajdegen är katastrofal. Fyllningen okej, men helheten var en stor besvikelse.

Zeta

Hej Ulrika! Vi har gjort ändringar i receptet på pajskalet så pröva det gärna igen eftersom du tyckte om fyllningen. Tack för din feedback!

Sofie

Inte nöjd med detta recept pga. Pajdegen gick sönder och behövde minst 20min till i ugnen.

Zeta

Hej Sofie! Vi har ändrat Fetaostpajsreceptet så nu bör det hålla samman mycket bättre och bli mycket godare. Tack för din feedback!

Sars

Lite salt i degen och i äggstanningen hade nog gjort susen. Annars helt ok paj.. (fast gör nog utan gramhamsmjöl i pajdegen nästa gång..)

Zeta

Hej Sars! Ja, salta och peppra kan man göra lite extra om man vill men tänk på att både fetaosten och oliverna innehåller mycket sälta. Vi har valt grahamsmjöl i degen för att det ger en mer nötig och större smak åt pajskalet. Vi rekommenderar det varmt!

Margareta

Hej! Har gjort detta recept på pajskalet ett flertal ggr och tyckt det varit jättegott. Läser här att receptet är ändrat. Jag har tyvärr inte skrivit ner receptet så jag undrar hur mycket vetemjöl respektive grahamsmjöl det var förut eftersom jag tyckte det blev perfekt då?

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.