Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (772)

(772)

Vad tycker du?

1tim 5min 6 ingredienser

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater, en smakrik paj med kalamataoliver, spenat och fetaost och skal av fullkornsmjöl och olivolja.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

bitar
10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pajskal
1 st
ägg
1/2 tsk
salt
1 dl
grahamsmjöl
2 dl
vetemjöl
1 1/2 msk
kallt vatten
Fyllning
ca 70 g
bladspenat
1 st
vitlöksklyfta
1 krm
salt
1 frp
Fetaost, 150 g
4 st
ägg
1 1/2 dl
vatten
2 1/2 msk
fint strimlad bladpersilja
2 msk

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (772)

(772)

Vad tyckte du om receptet?

27 kommentarer

Anna

Jättegod, får alltid beröm när jag bjuder på den här.

Malva

Hej! Kan man använda mjölk istället för vatten? Är inte det vanligare att ha i en äggstanning?

Anna Mellberg

Hej Malva! Det går alldeles utmärkt att byta vattnet mot mjölk. Hälsningar vännerna på Zeta

Matilda

Testat denna recept idag. Blev jättebra. Vi var 5 personer så jag gjorde dubbel sats. Lätt att göra o blev gott!

Margareta Nilsson

Hej, har inte provat receptet ännu, och undra om man kan byta pajskalet till filodeg..

Anna Mellberg

Vi har inte testat det, men det låter helt klart görbart. Återkom gärna med resultat. Trevlig helg önskar vännerna på Zeta

Kristina Bergenfeldt

Använde färdigt pajskal,mer spenat och färska cocktail tomater då jag hade allt utom inlagda tomater och Oliver hemma.
Blev hur bra som helst .Lite oregano istf persilja vid servering och förflyttades till Grekland.

Sophie Berlin

Hej Kristina,
Så fiffigt med färdigt pajskal. Paj är alltid bra då det är lätta att variera. Kul att det blev så bra!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Karin Bodin

Fantastiskt god paj (och jag tror att släktingar som är misstänksamma mot vegetarisk mat aldrig ens skulle fundera på om det saknades kött!)

Sophie Berlin

Hej Karin,
Haha du får testa, är helt säker på att misstänksamma carnivorer också skulle gilla. 🙂
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Ingrid

Hej,
Pajskalet blev hårt ska det vara så eller har jag gjort något fel?

Sophie Berlin

Hej Ingrid,
Pajdeg kan bli seg och hård om den bearbetas för länge. Blanda ihop den snabbt nästa gång så hoppas jag du får ett bättre resultat.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Elisabeth Frostevall

I receptet står 1 vilök. Ska det inte vara 1 vitlöksklyfta?

Sophie Berlin

Hej Elisabeth,
Mycket uppmärksamt, tack för det! Vi har nu ändrat i receptet.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Linnea

Jättegod paj! Den blev precis så som den ser ut på bilden. Jag använde en färdig pajdeg för att det skulle gå lite snabbare. Denna pajen kommer jag göra fler gånger!

Nor

Oljan i pajskalet bubblar över och rinner ut i ugnen om man inte har en form med väldigt höga kanter… För övrigt god paj 🙂

Julianna

Jättegod men gjorde lite ändringar. Tillsatte rödlök som fått stekas gyllenebrun. Samt i äggstanningen hade jag gräddmjölk istället för vatten och även riven prästost. Lite onyttigare. Men mycket gott

Emma Olsson

Hejsan Hannah,
Tack för din feedback, vi har nu ändrat i receptet för att pajskalet ska bli gott och krispigt.
Hälsningar
Emma från Zeta

Clara

Efter ändringarna i receptet saknas det några steg. Eftersom jag gjort receptet tidigare visste jag bland annat vad ugnen skulle stå på från början men det står inte med för de som gör receptet första gången.

Emma Olsson

Hejsan Clara,
Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat i receptet.
Hälsningar
Emma från Zeta

Zeta

Hej Sofie! Vi har ändrat Fetaostpajsreceptet så nu bör det hålla samman mycket bättre och bli mycket godare. Tack för din feedback!

Ulrika

Pajdegen är katastrofal. Fyllningen okej, men helheten var en stor besvikelse.

Zeta

Hej Ulrika! Vi har gjort ändringar i receptet på pajskalet så pröva det gärna igen eftersom du tyckte om fyllningen. Tack för din feedback!

Sars

Lite salt i degen och i äggstanningen hade nog gjort susen. Annars helt ok paj.. (fast gör nog utan gramhamsmjöl i pajdegen nästa gång..)

Zeta

Hej! Ja, salta och peppra kan man göra lite extra om man vill men tänk på att både fetaosten och oliverna innehåller mycket sälta. Vi har valt grahamsmjöl i degen för att det ger en mer nötig och större smak åt pajskalet. Vi rekommenderar det varmt!

Margareta

Hej! Har gjort detta recept på pajskalet ett flertal ggr och tyckt det varit jättegott. Läser här att receptet är ändrat. Jag har tyvärr inte skrivit ner receptet så jag undrar hur mycket vetemjöl respektive grahamsmjöl det var förut eftersom jag tyckte det blev perfekt då?

Emma Olsson

Hej Margareta,
I det gamla receptet var det 1 1/2 dl grahamsmjöl och 1 1/2 dl vetemjöl 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta