Recept från Zeta. Fetaostpaj_med_oliver_och_soltorkade_tomater_li

Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

En smakrik paj med skal av fullkornsmjöl och olivolja, proppfylld med medelhavsfavoriter.

Vila i kyl
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda mjöl och salt noga.

Häll i övriga ingredienser till pajskalet och arbeta ihop till en deg.

Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.

Tryck sedan ut pajdegen jämt i formen (var noga med att degen går ända upp på pajformens kanter).

Nagga botten av degen i formen.

Förgrädda pajskalet i 15 minuter.

Vispa ihop ägg och vatten och häll över fyllningen.

Toppa med oliver och persilja.

Sätt in pajen i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Pajen kan förberedas och värmas.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.