Capresesoppa

RÖSTA PÅ RECEPTET (298)

(298)

RÖSTA PÅ RECEPTET (298)

(298)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
Zeta Finkrossade tomater
1
vitlöksklyfta
1 skiva
vitt surdegsbröd smulat
1/2 tsk
strösocker
2 st
Mozzarella Di Bufala Campana (125g) delad i bitar
1 kruka
färsk basilika
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (298)

(298)
Tack!

Jan Alsér

Hej, saknas inte några deciliter grönsaksbuljong / alt. vitt vin i receptet ??
Koncistensen blir ju annars som ketchup

Emma Olsson

Hejsan Jan,
Nej, soppan ska vara lite tjockare för att mätta. Men om man tycker att konsistensen är för tjock kan man alltid späda ut med lite vatten eller ytterligare en förpackning med tomater 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Anna

Jag och familjen tyckte soppan blev väldigt god och vi hade gärna gjort den igen då den var väldigt lättlagad! Dock upplevde vi att den blev väldigt tjock, trots att den värmdes försiktigt och inte reducerade. Dessutom blev det lite lite till 4 personer. Om man ska spä ut den lite, går det bra med vatten eller tar man bort för mycket smak då?

Emma Olsson

Hejsan Anna,
Soppan ska vara lite tjockare så man känner sig mätt. Det går jättebra att späda ut soppan med lite vatten alternativ ytterligare en förpackning med tomater. Hoppas det smakar! 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...