Capresesoppa

RÖSTA PÅ RECEPTET (350)

(350)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
Zeta Finkrossade tomater
1
vitlöksklyfta
1 skiva
vitt surdegsbröd smulat
1/2 tsk
strösocker
2 st
Mozzarella Di Bufala Campana (125g) delad i bitar
1 kruka
färsk basilika
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (350)

(350)

Vad tyckte du om receptet?

14 kommentarer

Susanne

Hej! Hur gör man soppan glutenfri?

Anna Mellberg

Hej Susanne! När man ska anpassa ett recept till personer som inte kan äta vissa ingredienser är det jätteviktigt att noga läsa ingrediensförteckningar på produkter som är sammansatta- så att de inte innehåller det som inte kan ätas. Om det skulle vara så, då får man ge sig ut och leta någon motsvarande produkt som inte innehåller det. Dessutom måste man vara noga med att de kärl och redskap som används är noga diskade och inte kommer i kontakt med mat som kan innehålla det som inte tåls, exempelvis gluten, under själva matlagningen. I detta recept är det brödet som måste bytas ut mot ett glutenfritt alternativ. Lycka till i köket, och studera ingrediensförteckningarna noga på övriga ingredienser som du använder till soppan! Hälsningar från vännerna på Zeta

Sarah

Snabbt och gott! Gjort flera gånger, även bjudit och de ville själva ha receptet.

Ewa

Heu mycket innehåller Zetas frp med finkrossade tomater?

Anna Mellberg

Hej Ewa! Du kan använda valfria krossade tomater med vikten 390 g per förpackning. Lycka till i köket hälsar Anna på Zeta

Gustaf

Hej! Ska det alltså vara 5st burkar soltorkade tomater? Tack!

Anna Mellberg

Hej Gustaf! Det ska vara 5 st soltorkade tomater som du kan plocka ur en burk. Hälsningar Anna på Zeta

Johanna

Jättegod! Jag lade till kycklingbuljong och vitt vin. Blev en höjdare.

Peter

Supergod! Gjort den ett par gånger. Späder med nästan en burk vatten. Går dessutom utmärkt med torkad basilika när man ändå mixar den slät.

Jan Alsér

Hej, saknas inte några deciliter grönsaksbuljong / alt. vitt vin i receptet ??
Koncistensen blir ju annars som ketchup

Emma Olsson

Hejsan Jan,
Nej, soppan ska vara lite tjockare för att mätta. Men om man tycker att konsistensen är för tjock kan man alltid späda ut med lite vatten eller ytterligare en förpackning med tomater 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Anna

Jag och familjen tyckte soppan blev väldigt god och vi hade gärna gjort den igen då den var väldigt lättlagad! Dock upplevde vi att den blev väldigt tjock, trots att den värmdes försiktigt och inte reducerade. Dessutom blev det lite lite till 4 personer. Om man ska spä ut den lite, går det bra med vatten eller tar man bort för mycket smak då?

Emma Olsson

Hejsan Anna,
Soppan ska vara lite tjockare så man känner sig mätt. Det går jättebra att späda ut soppan med lite vatten alternativ ytterligare en förpackning med tomater. Hoppas det smakar! 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar