Caesarsallad med rostade kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kikärtor har en nästan nötig smak, i synnerhet om de rostas, och är riktigt goda i en caesarsallad!

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Till salladen
2 burkar
Kikärtor, sköljda och avrunna
2
tjocka skivor lantbröd, skuret i tärningar
1 tsk
salt
1 huvud
romansallad, i bitar
Till Ceasardressingen
1 1/2 msk
1
äggula
2
vitlöksklyftor, pressade
peppar
2 1/2 tsk
4 st
Sardeller, mosade

Gör så här

Tips!

Kikärterna går också att rosta i stekpanna med lite olja. Brödet rostas i en torr stekpanna.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)
Tack!

Veckomeny oktober

Måndag
Måndag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag
Onsdag
One pot lasagne
One pot lasagne
Torsdag
Torsdag
Risottomix med Karl-Johansvamp
Risottomix med Karl-Johansvamp