Burrata med ugnsbakade tomater
Vad tycker du?
Dags att provsmaka TiktTok-sensationen med ugnsbakade tomater och krämig burrata! Succérätt som finns i många olika varianter, men den godaste hittar du här. Servera som förrätt eller på buffébordet.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (65)
(65)Vad tyckte du om receptet?
23 kommentarer
Kamilla Rexestrand
När ska basilikan in?
Efter att det har gått en timme i ugnen?
Lite otydligt
Anna Mellberg
Hej Kamilla! Du ska blanda ner hälften av basilikan när tomaterna är klara. Vi förtydligar det i instruktionerna. Hälsningar vännerna på Zeta
Kerstin
En fråga till – var i ugnen ska plåten sättas, nedre delen eller mitt i?
Anna Mellberg
Hej Kerstin! Mitt i ugnen blir bra, hälsningar från vännerna på Zeta
Kerstin
Hej!
Är det för lite burrata med 1 förpackning? Ostvikten i förpackningen är 100 gram.
Anna Mellberg
Hej Kerstin! Det bestämmer du i slutändan, men vi tycker det blir bra med 2 st. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta
Anja
Kan jag använda ”vanligt” stora tomater och bifftomater? Annars är ju receptet vansinnigt god.
Anna Mellberg
Hej Anja! Vi tycker att resultatet blir bäst med små tomater, hälsningar från Zetas provkök
Kerstin
Kan man byta ut färsk rosmarin mot torkad? Hur mycket i så fall?
Anna Mellberg
Hej Kerstin! Ungefär 1 tsk torkad rosmarin blir bra. Hälsningar från vännerna på Zeta
Kerstin
Tack för snabbt svar! Kan denna rätt göras samma dag som gästerna kommer och serveras rumsvarm?
Anna Mellberg
Hej! Ja, absolut- den är godast då. Du kan tillaga tomaterna dagen innan och förvara dem i kylen. Sedan tar du ut tomaterna och osten ur kylskåpen 15 minuter innan servering. Hälsningar från oss alla på Zeta
Catarina Lindgren
Så gott och så enkelt. Tomaterna blev magiska!!
Elin
Måste tomaterna serveras varma eller kan man göra klart detta en timme innan gästerna kommer?
Anna Mellberg
Hej Elin! Tomaterna är lika goda kalla som varma! Du kan med fördel göra dem innan. Vi brukar göra dem en dag innan och förvarar dem övertäckta i kylen och tar fram dem i rumstemp ca 30 minuter innan servering. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta
Gunilla
Jag bytte ut rosmarin mot basilika, blev så himla gott!
Catarina
Supergott! Kommer absolut göra det igen…
Jag tillagade tomaterna i airfryer använde lite olja ca 25 minuter rörde om efter halva tiden.
Eva Foyer
Varför ska inte burratan vara i ugnen? Varför ska den serveras kall på de i och för sig heta tomaterna? Vore det inte godare om osten var lite lätt smält åtminstone? Undrar jag, nyfiken på er kommentar.
Anna Mellberg
Hej Eva! Burrata är en ost med en härligt lös och gräddig fyllning. Den behöver alltså inte smälta för att få krämig konsistens. Vi tycket att den bäst kommer till sin rätt om den inte upphettas. Den innehåller en hel del vätska vilket gör att den inte fungerar optimalt i varmt tillstånd. Om du inte vill att osten ska vara kylskåpskall så tar du ut den i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Lycka till med matlagningen, hälsar Anna på Zeta
Tuula
Är så lycklig över att Zeta ger recept med det goda italienska köket. Kan inte längre resa till underbara Italien men nu kommer Italien till mig via Zetas recept. Mille Grazie🙏
Anna Mellberg
Hej Tuula! Det låter helt fantastiskt och vi blir så glada att du tar dig tid och skriver det. Hälsningar vännerna på Zeta
Lars Forsström
Sitter här mitt i natten och ser dessa gastronomiska recept, man blir ju alldeles galen!
Anna Mellberg
Hej Lars! Vi blir så glada att höra att du gillar våra recept och att de håller dig sällskap igenom natten! Vi hoppas dock att du får sova några timmar också:-D Nu önskar vi dig en riktigt härlig och GOD Påsk. Hälsningar vännerna på Zeta