Recept från Zeta: Bräserad fänkål med soltorkade tomater

Bräserad fänkål med soltorkade tomater

Vår fänkål sjuds i vitt vin och timjan efter att ha frästs med vitlök. Sedan vänds tomater, persilja och citron ner och det blir en smakrik, vegetarisk rätt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs fänkål och vitlök i olivolja.

Häll på vitt vin, vatten, timjan och krydda med lite salt.

Låt puttra ihop ca 25 minuter.

Plocka ur timjankvistarna och vänd ner tomater, persilja, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Låt tomaterna värmas i såsen. Servera varmt.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.