Recept Pastasallad med sparris och buffelmozzarella
Du behöver
300 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
8 späda morötter, skalade
1 knippe grön sparris, 250 g
1 knipplök, strimlad
1 msk gräslök, fint skuret
1 1/2 dl Zeta Leccino-oliver urkärnade
2 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
1 avokado, i bitar
10 rädisor, skivade
1/2 dl Zeta Balsamvinäger rosé
3/4 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
1/2 påse ruccolasallad, ca 35 g
salt
nymalen peppar
Gör så här
Koka pastan al dente och låt rinna av genom ett durkslag, spola kallt.
Lägg pastan i en bunke och ringla över lite olivolja så den inte klibbar.
Koka morötter och sparris i en minut i saltat vatten, spola kallt.
Dela eventuellt morötter och sparris på längden. Skär sparrisen i bitar/skivor.
Vänd ihop pastan med sparris, morötter, rädisor, oliver, avokado, lök, gräslök, mozzarella, rucola, vinäger, olivolja, salt och peppar.
Servera pastasalladen som egen rätt eller som tillbehör till grillat.