Recept Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Du behöver

300 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca

8 späda morötter, skalade

1 knippe grön sparris, 250 g

1 knipplök, strimlad

1 msk gräslök, fint skuret

1 1/2 dl Zeta Leccino-oliver urkärnade

2 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana

1 avokado, i bitar

10 rädisor, skivade

1/2 dl Zeta Balsamvinäger rosé

3/4 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio

1/2 påse ruccolasallad, ca 35 g

salt

nymalen peppar

 

Gör så här

Koka pastan al dente och låt rinna av genom ett durkslag, spola kallt.

Lägg pastan i en bunke och ringla över lite olivolja så den inte klibbar.

Koka morötter och sparris i en minut i saltat vatten, spola kallt.

Dela eventuellt morötter och sparris på längden. Skär sparrisen i bitar/skivor.

Vänd ihop pastan med sparris, morötter, rädisor, oliver, avokado, lök, gräslök, mozzarella, rucola, vinäger, olivolja, salt och peppar.

Servera pastasalladen som egen rätt eller som tillbehör till grillat.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.