Recept Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Du behöver

300 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca

8 späda morötter, skalade

1 knippe grön sparris, 250 g

1 knipplök, strimlad

1 msk gräslök, fint skuret

1 1/2 dl Zeta Leccino-oliver urkärnade

2 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana

1 avokado, i bitar

10 rädisor, skivade

1/2 dl Zeta Balsamvinäger rosé

3/4 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio

1/2 påse ruccolasallad, ca 35 g

salt

nymalen peppar

 

Gör så här

Koka pastan al dente och låt rinna av genom ett durkslag, spola kallt.

Lägg pastan i en bunke och ringla över lite olivolja så den inte klibbar.

Koka morötter och sparris i en minut i saltat vatten, spola kallt.

Dela eventuellt morötter och sparris på längden. Skär sparrisen i bitar/skivor.

Vänd ihop pastan med sparris, morötter, rädisor, oliver, avokado, lök, gräslök, mozzarella, rucola, vinäger, olivolja, salt och peppar.

Servera pastasalladen som egen rätt eller som tillbehör till grillat.