Pasta Carbonara
Vad tycker du?
Carbonara är en klassisk och älskad italiensk pastarätt! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt guanciale och rikligt med pecorino. Vi gör den på klassiskt vis med ägg som vispas tillsammans med pecorino och pastavatten.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (2013)
(2013)Vad tyckte du om receptet?
65 kommentarer
Gunilla Berggren
Det här receptet på pasta carbonara har vi gjort många gånger! Vi är bara två men tar ett ett helt pkt Guanciale. Försiktig med saltet. Mörkt ute, så glömde plocka persilja. Tycker det går lika bra med basilika.
Daniel
Ska göra detta imorgon! Jag köpte 2pkt zetas Guanciale! Tyckte det såg lite ut med en!
Men vi är bara tre som ska äta.
Blir det för mycket guaciale med två pkt?
Anna Mellberg
Hej Daniel! Det är en smaksak, men ha i tanken att det är en ganska salt produkt- så var försiktig med saltet i receptet om du adderar mer guanciale. Hoppas att det smakar riktigt bra! Hälsningar vännerna på Zeta
Daniel
Använder endast Zetas recept på pasta carbonara, inget annat jag provat kommer i närheten.
Liselotte Gjörup
Suverän god!
Nina Merethe
Godaste pasta carbonara jag ätit!!!
Nej
Så gott🤤🤤🤤🤤🤤
Jesper Skoog
När skulle man använda olivoljan? Ska man steka guanciale i olja?
Anna Mellberg
Hej Jesper! Guanciale innehåller mycket fett i sig- så det behövs ingen olja i pannan när du steker det. Däremot är det gott att droppa olivolja över rätten när den är klar. Hälsningar från Anna på Zeta
Nesse
Toppen. Mycket krämig och god.
Matilda
Mitt absoluta favoritrecept på pasta carbonara! Superbra! Däremot undrar jag lite samma som Benny här, svårt att hälla i avsvalnat pastavatten om man vill ha nykokt pasta – vilket man ju vill. Jag brukar ta lite pastavatten redan efter några minuters kokning, och hälla det i en ganska platt tallrik medan resten av rätten görs, då hinner vattnet svalna litegrann iaf innan det är dags att hälla i det igen!
Benny
Hur ska man kunna använda avsvalnat kokvatten och sedan servera nykokt pasta?
Anna Mellberg
Hej Benny! Du kan ta ur pastavatten när det gått halva koktiden. Vattnet behöver inte vara helt avsvalnat men heller inte kokande. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Peter
Hade varit bra om Persiljan hade stått med i receptet. Upptäckte det skulle vara Persiljan i när jag tittade på filmen.
Anna Mellberg
Hej Peter! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt till i receptet att det går bra att tillsätta persilja om man tycker om det. Hälsningar Anna på Zeta
Magnus
Ingen vitlök i pasta carbonara…
Anna Mellberg
Hej Magnus! Det är bara att utesluta om du vill ha en klassisk pasta carbonara. Smaklig måltid önskar Anna på Zeta.
Per-Magnus
Jag måste erkänna att jag gjort pasta carbonara lite felaktigt genom åren. Jag ville testa något på riktigt och hittade det här receptet. Det blev magiskt gott och är nu en riktig favorit! Tack för härlig inspiration!
Ankan
Mycket bra recept på pasta carbonara. Jag ökade på mängden pastavatten, men familjen tyckte att det var för lite bacon, så det får bli mer till nästa gång.
Patrik
Nu finns ju inte vitlök i en klassisk pasta carbonara. Men man kan ju ha i det om man tycker om det 🙂 kan även använda pancetta istället för guanciale. Och jag rekommenderar pasta som är vitare till färgen för att ha en pasta som suger åt sig vätskan och smakerna bättre.
Malin
Vilket recept 😊
Alla i hushållet ger fem stjärnor utav fem! Snabbt, enkelt och väldigt gott!!
Kommer göra detta ofta ! 😊
johan
Gott!
Tobias
Ta bort stekpannan från värmen innan ni blandar i ost- och äggblandningen, annars kan äggulan koagulera och det kan bli ostkaka av det hela istället för en krämig sås…
Kris
Tack, bra tips.
Pettersson Jan-Erik
En höjdare, och enkelt, t.o.m. jag fick till det med mina begränsade kock-kunskaper. Kanongott. 👍😋
Cecilia
Riktigt enkelt och gott recept på pasta carbonara!
Ivo barisic
Hej, verkligen god pasta! Rekommenderar!
Hälsningar Ivo
Kacey
Riktig gott rekommenderar
axel
Väldigt bra recept på carbonara.
Hanna
Jättegött👍🏻🦆
Sven Nilsson
3 dl pastavatten blev bra och massa svartpeppar 5 / 5
Sophie Berlin
Hej Sven,
En klassisk Pasta Carbonara är alltid gott – kul att du fick till receptet så bra!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Juhani Tuomola
Inga krusiduller,enkelt och fruktansvärt GOTT❤️
Katarina
Mycket god men glöm inte att toppa med olivolja!
Dan
Mycket god, väldigt krämig (ingen grädde använd) och framför allt väldigt enkel att tillaga. Blev en mega succé i hushållet!
Fredriksmat @instagram
Grabben fick väldigt fint bacon av sin farmor, önskade sig pasta carbonara.
Detta var ett bra grundrecept. Med några små ändringar, t.ex skippa olja till bacon, addera oregano.
Severa gärna ihop med en liten grönsakssallad med lite sötma.
Tack Zeta för receptet.
Masja
Såå gott! Gjorde förra veckan och kommer att göra igen!
Izak
Jättegott recept! Det är viktigt att göra rätt med pastavattnet och att sänka värmen innan man tar i äggen så att man får en krämig sås istället för äggröra. Jag skulle också skippa oljan då pancettan redan har nog med fett att steka med.
Helen
Riktigt smakrik och krämig, bästa!
Johan Lindberg
Äkta och precis så som det ska vara, rätt råvaror, kärlek och omtanke gör denna rätten magisk
Szilvia
Jättegott, gör alltid pasta carbonara enligt det här receptet 👍
Gustav
Krämig och god carbonara 🙂
Albin
Denna ska vi testa här hemma nu ikväll
Marie Welander
Härligt krämig
Monica
Lätt att göra och fantastiskt god
god muket var Den
Den var godogudomlig och en njutning den var den godaste pasta carbonara jag någonsin har smakat det tyckte jag och min lillasyster Linnea 🍜☺
Sofie
Riktigt god variant. Lagade detta med min 13-åriga bonusdotter. Det hon reagerade på var att mängden som skulle i, ibland stod på ”ingredienser” och ibland på ”gör då här”. 🙂
Vi tillsatte lite vispgrädde då det alltid verkar vara för lite sås för att bli krämigt.
Jose
Man har inte grädde i pasta carbonara, punkt. Stäng av värmen när du blandar.
Nisse
Grädde behövs inte om man använder pastavattnet.
Det är viktigt att du använder just pastavattnet, eftersom det är stärkelsen från pastan som binder ihop och gör såsen krämig.
Nicholas
Hej!
Vill man ha den mer krämig så tillsätter man mer pastavatten
noa
väldig bra!
Kristin
Superbra recept verkligen! Enkelt och jättegott! (Med en maaaasssa svartpeppar på 😋)
Anders Hägnesten
Enkelt och gott 4/5 möjliga.
Gustav
Snabbt smidigt och gott, vad mer finns det att begära?
4/5
Leo
Rekommenderas starkt! Enkelt att tillaga och supergott.
Christian
Enkelt och supergott! Kan verkligen rekommenderas.
Arvid Arpegård
Supergott REKOMMENDERAR
Bosse
1 1/2 dl svalnar väl i en kall kastrull på 1 minut
Emma Olsson
Hej Bosse,
Vatnnet behöver inte vara kallt utan kan även användas när det är ljummet. Jag rekommenderar att när pastan kokat halva tiden ta lite av pastavattnet och sätt åt sidan, på så sätt hinner vattnet svalna 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Matilda
Godaste carbonaran jag gjort! Och så enkelt!
Linda
Så himla god och krämig blev den. Troligtvis bästa receptet jag provat.
Emma Olsson
Hejsan Torkel! Pastavattnet kan du ta i samband med att pastan fortfarande kokar. Pastavattnet behöver inte vara helt avsvalnat, utan räcker med ljummet.
Katarina Holmqvist
Äntligen recept utan grädde!!! Ska prova!