Recept

Ingredienser

4 portioner

400 g Zeta Spaghetti

160 g Zeta Pancetta

2 vitlöksklyftor, finhackade

4 äggulor

100 g Zeta Parmigiano Reggiano

4 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine

Bladpersilja

salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1½ dl kokvatten. Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan. Tillsätt vitlöken mot slutet. Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2–3 msk avsvalnat pastavatten. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen. Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens. Smaka av med salt. Och eftersom ”alla carbonara” betyder ”på kolarhustruns vis”, mal du dessutom över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol. Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion. Carbonara kan serveras med en extra äggula på toppen!