Mustiga marinaden

RÖSTA PÅ RECEPTET (1529)

(1529)

Vad tycker du?

1tim 8 ingredienser

Mustiga marinaden har mycket smak och passar extra bra att marinera fläsk eller kyckling till grillat.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

2
finrivna vitlöksklyftor
1 msk
soja
1 msk
sambal oelek
1 1/2 msk
flytande honung
2 krm
svartpeppar nymalen

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1529)

(1529)

Vad tyckte du om receptet?

14 kommentarer

Jennypher

Så gott! Återvänder gång på gång till detta recept. Byter ibland ut sojan mot 016!

Petra Andersson

Den här marinaden är den bästa! Passar till vilka tillbehör som helst

Thomas

Hej, smidigt att använda en mixerstav när man blandar, blir en bra konsistens. Använde Bomba Calabrese istället för sambal, blev jätte gott.
Thomas

Kristina

Kan man använda marinaden till kalkon?

Sophie Berlin

Hej Kristina,
Marinaden passar utmärkt även till kalkon.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Ebba

Vad är det för slags soja? Kinesisk eller japansk?

Anna Andersson

Tips på tillägg:
1/2 tsk malen ingefära
2 tsk paprikapulver

Emma

Du kan använda båda, jag tycker bäst om kinesisk (iallafall till rött kött och kyckling)!

Jenny Albrektsson

Hur många är receptet för?

Emma Olsson

Hejsan Jenny,
Alla våra recept utgår från 4 portioner, så marinaden räcker till ca 4 större köttbitar 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Daniel

Supergod marinad. Brukar använda den till både kyckling och fläskytterfile. Blir succé varje gång.

Inge

Kan man använda denna marinad till kall färdigstekt kycklingfilé?

Emma Olsson

Hej Inge,
Vi har själva inte provat det och kan därför inte svara. Men återkoppla gärna till oss om hur det går 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Erik

”Passar extra bra till kyckling” står det i underrubriken ju.