Recept Minestronesopppa

Du behöver

1 fpk Zeta Pancetta

1 gul lök

2  vitlöksklyftor skivade

1 morot skalad och tärnad

1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

1 1/2 liter vatten

2 hönsbuljong tärningar

Några kvistar färsk timjan

2 lagerblad

120 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti bruten i små korta bitar

1 dl gröna ärtor frysta

svartpeppar nymalen

salt

 

Gör så här

Stek pancettan gyllenbrun i lite olivolja, ställ åt sidan.

Fräs lök, vitlök och morot i olivolja i ett par minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan och lagerblad.

Koka 5 minuter, lägg sedan i spaghetti.

Koka ytterligare 7 minuter för att avslutningsvis lägga i ärterna och koka en kort stund så de blir mjuka.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa med pancetta.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.