Recept Minestronesopppa

Du behöver

1 fpk Zeta Pancetta

1 gul lök

2  vitlöksklyftor skivade

1 morot skalad och tärnad

1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

1 1/2 liter vatten

2 hönsbuljong tärningar

Några kvistar färsk timjan

2 lagerblad

120 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti bruten i små korta bitar

1 dl gröna ärtor frysta

svartpeppar nymalen

salt

 

Gör så här

Stek pancettan gyllenbrun i lite olivolja, ställ åt sidan.

Fräs lök, vitlök och morot i olivolja i ett par minuter.

Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan och lagerblad.

Koka 5 minuter, lägg sedan i spaghetti.

Koka ytterligare 7 minuter för att avslutningsvis lägga i ärterna och koka en kort stund så de blir mjuka.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa med pancetta.