Recept Minestronesopppa
Du behöver
1 fpk Zeta Pancetta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor skivade
1 morot skalad och tärnad
1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
1 1/2 liter vatten
2 hönsbuljong tärningar
Några kvistar färsk timjan
2 lagerblad
120 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti bruten i små korta bitar
1 dl gröna ärtor frysta
svartpeppar nymalen
salt
Gör så här
Stek pancettan gyllenbrun i lite olivolja, ställ åt sidan.
Fräs lök, vitlök och morot i olivolja i ett par minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärningar, timjan och lagerblad.
Koka 5 minuter, lägg sedan i spaghetti.
Koka ytterligare 7 minuter för att avslutningsvis lägga i ärterna och koka en kort stund så de blir mjuka.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa med pancetta.