Recept

Ingredienser

4-6 portioner

  • 600 g Zeta Una Pasta Classica Cavatelli (1 1/2 pkt)
  • 1 gul lök , finhackad
  • 2 burkar Zeta Tomater Finkrossade
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 250 g Zeta Salsiccia
  • 1 burk Zeta Ricotta
  • 2 frp Zeta Buffelmozzarella , 250 g
  • 2 dl Zeta Parmesan och Grana Padano , riven

Så här gör du

Ta bort skalet från salsiccian och forma den till små köttbullar.
Hacka löken och stek den mjuk i olivoljan. Tillsätt tomaterna, socker, salt och svartpeppar låt puttra i ca 30 minuter, lägg i salsicciabullarna efter 20 min.
Skär mozzarellan i små tärningar.
Koka pastan efter anvisningarna på paketet men häll av vattnet någon minut innan pastan är klar. Den får koka klart i ugnen.
Lägg tillbaka pastan i pastakastrullen och häll på tre fjärdedelar av såsen, men försök att få med alla köttbullarna! Lägg i hälften av den rivna parmesanosten. Rör om försiktigt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Bred ut hälften av pastan i en stor ugnsfast form. Klicka ut ricottaosten ovanpå och lägg på mozzarellatärningarna. Lägg resten av pastan ovanpå och häll över såsen som är kvar. Strö över resten av den rivna parmesanen.
Klä formen med staniolpapper eller bakplåtspapper och sätt in alltihop i ugnen. Baka i 30 minuter, ta bort staniolpappret och baka i 10 minuter till.
Låt gärna formen stå i 10 – 15 minuter i rumstemperatur innan du serverar.