Aubergine- och grynsallad med rostade kikärtor & fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (67)

(67)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 12 ingredienser

Färgstark och smakrik sallad med gryner. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Sallad
2
aubergine, stora bitar
1/2 tsk
salt
6 port
gryner, tex mathavre
1
fänkål, liten
2 nävar
späda grönkålsblad eller andra gröna blad
100 g
blandade körsbärstomater, halverade
1 näve
röda vindruvor, skivade
1 påse
kikärtor
1 frp
1/2 tsk
chilipulver
Pestovinägrett
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (67)

(67)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Marie

Jag har gjort denna rätt flera gånger och den har alltid gått hem, har då gjort exakt efter receptet. Det går dok att göra ett finare upplägg än på bilden.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar