Recept

Ingredienser

4-6 portioner

  • 1 pkt Zeta 5 Gryner Ekologisk 250 g
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 Zeta Buffelmozzarella (eller Zeta Mozzarella på komjölk)
  • 4 polkabetor skalade
  • 1 knippe rädisor sköljda
  • Ca 200 g röda vindruvor halverade på längden
  • 20 g pinjenötter lättrostade
  • 2 nävar rucola
  • Ett knippe basilika färsk

Pestodressing

Så här gör du

Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skrubba jordärtskockorna och skiva sedan dem i 5–10 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i en
skål, häll över olivolja och salt och vänd skivorna tills de är helt täckta av olja. Sprid ut skockorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta ca 30–40 minuter tills de är mjuka och har krispiga kanter. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i grynerna och koka dem 8–10 minuter, rör om då och då. Låt rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka dem i kastrullen. Rör ihop pestodressingen och häll över grynerna i kastrullen. Rör runt tills de är helt täckta av dressing. Häll grynblandningen på ett stort fat. Vänd ner jordärtskockorna. Bryt mozzarellan i mindre stycken och placera ut bland grynerna. Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med vindruvor, pinjenötter, rucola och basilika.