Aioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (1006)

(1006)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 8 ingredienser

Aioli är en suverän vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan. Om du vill kan du vända ner någon matsked olivolja som smaksättning när såsen är klar. Vispas eller mixas olivolja för hårt blir den bitter i smaken, därför väljer vi i Zetas receptgrupp att vända eller röra ner den i slutet.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

dl
2 - 3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
äggula
1 tsk
dijonsenap
2 dl
salt
svartpeppar
1 st
vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1006)

(1006)

Vad tycker du?

26 kommentarer

Ewa

Blev supergott till våra fredagsräkor.
Äggen rumstempererade och vitlöken pressades.

Anna Mellberg

Hej Ewa! Du anar inte hur glada vi är att höra det! Hoppas att ni får en härlig fredagsaioli nu på fredag också. Hälsningar vännerna på Zeta

Lennart

Det är ingen äkta aioli. Aioli görs på vitlök och olivolja lite vanlig olja, lite citronsaft men ingen senap och vinäger!

Anna Mellberg

Hej Lennart! Det låter som om du gillar att laga mat! Härligt! Vi lagar gärna rätter på flera olika sätt och den här varianten på aioli är mycket uppskattad, vi tror säkert att din variant är minst lika god. Fortsätt att laga mat och inspirera andra. Vi önskar dig en riktig trevlig och god helg, hälsar vännerna på Zeta

Jessica

Superenkel att göra.
Alla ingredienser rumsvarma.
Gjorde för 6-7 pers men kunde inte trycka i sista decilitern olja. Fick ha i lite vatten på slutet, och några droppar citron för fräschör.

Björn Andersson

Gillar receptet, och har gjort det flera gånger. Men idag fungerade det inte. Fick inte upp tjockleken på aiolin, blev som oljan ungefär. Provade två gånger, samma resultat. Vad kan vara fel?

Laurent

jättebra grundrecept 🙂 jag brukar ta hälften olivolja och hälften neutral olja, blir också jättegott och man kan anpassa med olika mängd av olivolja beroende på hur mycket sting av olivoljan man vill ha.

Tack för en bra hemsida med mycket fina recept och inspiration! 😉

Inga Andersson Enkelt och gott

Enkelt och gott. Tog lite chiliflakes som extra smaksättning. Blev bra. Kommer att göra detta fler ggr.

Badmästarn

Perfekt till lax eller räkor! Sist hade jag i Sriracha för lite hetta. Helt gudomligt gott! 🤙🏻🌶️
Hade kylskåpskalla ägg och ljummen rapsolja men den gick ihop ändå. 😀

Acka

Mycket god och lättgjord, samma temp. På äggulan och oljan så är det inga problem 👍😎

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar