Bönor i ugn med tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (201)

(201)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

35min 9 ingredienser

En härlig vegetarisk gratäng - lika god som den är lättlagad.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
2 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
1
kvist rosmarin
1 frp
krossade tomater
salt
svartpeppar
socker

Gör så här

Tips!

Mozzarellaost är inte bara en klassiker i tomatsallad med basilika, ”caprese”, utan passar även utmärkt till gratänger!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (201)

(201)

Vad tycker du?

1 kommentar

David

Den här rätten är helt fantastiskt god och blivit en av våra favoriter. Kan verkligen rekommendera den här. Våran egna lilla knorr är att grovriva parmesan ost ovanpå innan den åker in i ugnen. Att sedan servera den med sparris och ett gott bröd vid sidan av skapar magi. Ett glas rött till är inte heller en nackdel för smakupplevelsen. Laga och njut!

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar