Majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 6 ingredienser

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. Gott som tillbehör, går enkelt att smaksätta med våra smaksatt olivoljor, citron eller chili och vitlök!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

dl
3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
äggula
1 msk
dijonsenap
2 dl
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Smaksätt gärna majonnäsen med olivolja citron. Ersätt då en halv deciliter rapsolja med olivolja citron. Byt även ut rödvinsvinäger mot vitvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tycker du?

17 kommentarer

Magnus

Provade. Hällde i allt i en avklippt sirapsflaska och ner med stavmixern. Blev majonäs på 30 sekunder och bra konsistens.

Gott men rinnigt

Blev mkt rinnig – Hur avhjälpa detta?

Emma Olsson

Hej Magnus,
Ju mer olja du har i dessto fastare blir majonnäsen. Det kan också vara så att majonnäsen skurit sig och det kan bero på många olika faktorer: ägget har förvarats i kylen och är därför för kallt, ägget ska helst vara rumsvarmt. Att man haft i för mycket olja i början av vispningen viket gjort att majonnäsen inte bundits samman.
Hälsningar, Emma från Zeta

Marina

Första gången jag gjorde majonnäs så följde jag erat recept enkelt och så gott. Nu är det min favorit efter att ha prövat andra recept

Johanna Look

Jag tror att det bör vara 1 tsk av dijon och vinäger till 2 dl olja, som det står i andra recept, inte 1 msk. Det blir för kraftig smak med 1 msk av vardera.

Möllerström Patrik

Helt korrekt. Att krydda upp den kan man göra efteråt, men den är för smakrik för an basic mayo och den blir lite för rinnig i konsistensen.

Emma Olsson

Hej Johanna,
Vissa gillar lite mer styrka i sin majonnäs och alla recept är olika. Vill du ha en mildare smak går det absolut bra att minska mängden på dijonsenap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...